Met de sloep naar Sloten

Huur een sloep bij Aqua-State en vaar naar Sloten, Friesland, gelegen in het licht glooiende Gaasterland is de kleinste  stad van de Friese Elfsteden en is het levende bewijs dat een stad niet groot hoeft te zijn om over een variëteit aan historische gebouwen te beschikken. Sloten, waar oude tradities herleven en het Skûtsjesilen hand in hand gaat met de Elfstedentocht. In Sloten kom je het gehele jaar ogen tekort. Denk er om dat je bij de brug in Lange Sleat 3 euro in het klompje van de brugwachter moet doen! de vaartijd naar Sloten is ongeveer 1,5 uur.

Vaar van Lemmer naar Sloten

Je vaart vanuit Lemmer naar de Brekken en steekt het meer over richting de Lange Sleat. Aan het einde van de Lange Sleat sla je rechtsaf De Le in. Aan het einde van De Le zie je links de oude molen en de passantenhaven. Hier kun je gratis aanleggen tegenover De Mallemok.  Maak een wandeling door dit monumentale stadje en geniet de schitterde monumenten.

Restaurant De Mallemok

Een bezoek aan het prachtige restaurant De Mallemok met zijn grote buitentuin mag je daarbij zeker niet overslaan. Je geniet van een wisselende kaart met traditionele en internationale gerechten. De Mallemok beschikt over een eigen rokerij en worstmakerij en bijzonder is de Amerikaanse Tube Smoker.

Terug vaar je door de Waldsleat en over het Brandsmeer via de Hjerrinsleat over De Brekken terug naar Lemmer. Lemmer-Sloten, een leuk dagje sloepen. 

Lemmer- Sloten-Lemmer, een prachtige dagtocht met je sloep!

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×