Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal

De 60 meter hoge schoorsteen is het herkenbare baken van het Woudagemaal! Het Woudagemaal is het grootste stoomgemaal dat ooit is gebouwd.

UNESCO Werelderfgoed

Het Woudagemaal in Lemmer is in de werelderfgoedlijst opgenomen door het unieke samenspel van stoom en water en de enorme afmeting van het gemaal. 

Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen moderne bezoekerscentrum. De interactieve expositie vertelt jong en oud het verhaal van het Friese waterbeheer en de gevolgen van de klimaatverandering. Ontdek bij de puzzeltafel welke duurzame en klimaatbestendige keuzes je zelf kunt maken. En beleef met de VR-bril het Woudagemaal van binnenuit. Vanuit het bezoekerscentrum verzorgt een gids rondleidingen door het gemaal met zijn majestueuze machinehal en aangrenzende ketelhuis.

Bij harde wind of zware regenval wordt het Woudagemaal nog altijd ingezet. Dit komt ongeveer tweemaal per jaar voor. Dat een werelderfgoed nog in gebruik is, is een uniek kenmerk van het Woudagemaal! Op deze dagen is het gemaal ook geopend voor bezoekers.

 Het Woudagemaal is bijna dagelijks open voor bezoekers. Wanneer u de rondleiding volgt kunt u met eigen ogen de kracht van water en stoom meemaken. Ook voor de allerjongsten is er genoeg te leren en beleven!

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×