Welkom in de Weerribben-Wieden

Op slecht een halfuurtje rijden vanaf Lemmer vind je Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een uitgestrekt natuurgebied met weidse meren en drijvend land. Een landschap met vervenershuisjes en waterrijke natuur met otters en veel bijzondere vogels, libellen en vlinders. De Wieden zijn ontstaan door turfwinning en dijkdoorbraken.

Bewaard gebleven landschap

Parkeer bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en start daar je ontdekkingstocht. In het bezoekerscentrum vind je alle informatie over vaarexcursies, torenbezoek, fiets-wandel- en kanoroutes, bezienswaardigheden, tips en er zijn voor alle kinderleeftijden educatieve activiteiten. Achter het bezoekerscentrum wandel je langs authentieke vervenershuisjes. Hier liepen vroeger de inwoners van het dorp Beulake, dat nu op de bodem van het meer ligt.  Waar het Beulakkerpad ophoudt, wandel je verder over een drijvend vlonderpad langs hooilandjes, trilveen, riet en water. Stap in de veentent en neem een kijkje bij de turfstekers. Het vlonderpad is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel. Niet voor honden.

Wieden, kolkjes en kronkelende sloten

Varen is per uitstek de manier om de Weerribben-Wieden te ontdekken. Voor een afwisselende dagtocht is starten met de Ecowaterbus een aanrader. Maak een tocht naar Blokzijl of Giethoorn heen en terug. Je kunt zelfs de fiets meenemen. Het is de ideale manier om het varen te combineren met een fietstocht en of wandeling door De Wieden. Honden mogen mee. Kijk voor meer informatie en boekingen op: www.nm.nl/ecowaterliner.

Boek nu de mooiste vakantie huis:


Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×