Watersporten in Friesland

De ideale activiteit tijdens jullie Aqua-State vakantie is het beoefenen van een watersport. Er is één ding zeker, we hebben geen gebrek aan water in onze provincie. Gelukkig maar, want bij Aqua-State zijn we daar gek op! Vanaf al onze vakantiewoningen in Friesland zijn de meren, sloten en vaarten van Friesland om de hoek. Voor iedereen is er wel een leuke sport op deze wateren te vinden. Jong, oud, beginnend of gevorderd, ga de uitdaging aan!

Kitesurfen

De liefhebbers van kitesurfen kunnen hun hart ophalen in Friesland. Het IJsselmeer is namelijk zeer geschikt om deze watersport op te kunnen beoefenen. Vele van onze vakantiewoningen, bijvoorbeeld aan de Aquaronde of aan het Brekkense Wiel liggen hier vlakbij. De perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie!

Suppen

Stand Up Paddle boarden is misschien wel de meest toegankelijke watersport die er is! Bij Aqua-State zijn wij hier groot fan van, je kunt zelfs de nodige borden bij ons huren. Vanaf jullie vakantiebungalow in Friesland stap je zo op, klaar om de omgeving te ontdekken. Suppen kan in Friesland door de natuur, maar ook door het centrum van historische steden als Sneek en Leeuwarden. Lees hier onze blog over deze watersport.

Searaften

Tijdens deze uitdagende sport verken je een nieuw stukje Friesland. Je vaart met de raft namelijk naar het eiland Terschelling. Met vrienden of familie raft je over de Waddenzee, een unieke ervaring die je bij verschillende bedrijven kan boeken. Deze sport bevindt zich niet om de hoek van jullie chalet, maar dit uitje is er één voor in de boeken.

Windsurfen

Aan wind hebben we in Friesland geen gebrek. Surfen op één van de wat grotere meren is dus altijd mogelijk. Voor beginners zijn er veel surfscholen die je graag op weg helpen en je de juiste materialen verhuren. Vanaf het bungalowpark in Lemmer zijn deze scholen slechts enkele minuten lopen.

Kanoën

De Franse rivieren zijn niks bij de kalme sloten en vaarten van Friesland. Deze rustigere watersport is zeker niet saai, je komt hier namelijk op plekken waar de grotere boten niet kunnen komen. Misschien spot je zelfs wel een zeldzame vogel als je onderweg bent!

Golfsurfen

Ook deze derde en laatste vorm van surfen is in Friesland goed te beoefenen. De beste plekjes vind je rond de waddeneilanden die ook bij onze provincie horen. Vooral op het eiland Schiermonnikoog is de kans op goede surfgolven groot. Zoek voor jullie vakantie even de surfvoorspellingen op, dan weet je wanneer je het beste die kant op kunt trekken!

Zeilen

De Friese Meren of het IJsselmeer zijn uitermate geschikt voor een zeiltocht. Geniet van de vergezichten van de prachtige natuur die onze provincie te bieden heeft. Deze natuurgebieden kunnen afgewisseld worden met een bezoek aan steden of dorpen die ook per boot bereikbaar zijn.

Kortom, vanaf jullie Aqua-State vakantiewoning in Friesland valt genoeg pret te beleven op het water. Met weer een warme Nederlandse zomer in het vooruitzicht is dat zeker geen overbodige luxe. We helpen jullie graag met het uitzoeken van een vakantiehuis naar jullie wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×