Wandelen door Hindeloopen

Hindeloopen ligt direct aan het IJsselmeer en was vroeger een belangrijke vissers- en handelsplaats. In 1225 kreeg Hindeloopen stadsrechten. En dat is best bijzonder want Hindeloopen telt slechts 870 inwoners en is daarmee op Sloten na de kleinste stad van Friesland. Wat uniek is zijn de prachtige huisjes met versierde gevels, houten bruggetjes, de smalle straatjes en de mooie haven aan het IJsselmeer. Start je wandeling door Hindeloopen bij de haven. Wandel langs de Leugenbank bij het Sylhus, de 17e-eeuwse sluiswachterswoning met een houten klokkentoren, en dan over de ophaalbrug.

Je kunt een tussenstop maken bij restaurant Sudersee. Vanaf het terras heb je uitzicht op de mooie 17e-eeuwse Grote Kerk met zijn scheve toren.

Een bezoek aan het Museum Hindeloopen mag je niet overslaan. Het museum is gevestigd in het voormalig Raadshuis.

Museum Hindeloopen is dé plek om uw ontdekkingsreis door Hindeloopen te beginnen. Hier ontdekt u de unieke geschiedenis van deze handelsstad.

Reis mee met een Hindelooper schip naar Sint-Petersburg, bewonder de bonte klederdracht van dichtbij. De schilderstijl met specifieke patronen van krullen, bloemen en bladeren is tot op de dag van vandaag hét visitekaartje van de stad. 

Volg daarna de borden Schaatsmuseum via de Nieuweweg. De Levensboomfontein die je tegenkomt is een van de elf fonteinen  die in de elf Friese steden staan. Het Schaatsmuseum aan de Kleine Weide heeft een grootte verzameling schaatsen. Zelfs de hoge noren van koning Willem-Alexander, die in 1986 de Elfstedentocht reed zijn hier te bewonderen. Naast het Schaatsmuseum ligt het pannenkoekenhuis De Friese Doorlooper. Wandel richting Aalde Haiven langs het monumentale voormalige stadhuis van Hindeloopen met prachtige voortuin. Wandel de hogebrug over en langs de muziektent aan de Nieuwstad. Op dit plein werden vroeger onbekende drenkelingen begraven. Hindeloopen staat ook bekend om zijn schilderkunst.

Stop bij de meubelmakerij in oude Hindelooper kunst en bewonder de prachtig beschilderde meubelen [zondags gesloten]. Wandel daarna door naar de Oude Haven en geniet na van je wandeling door Hindeloopen bij de gezellige restaurants en terrassen rond de levendige haven. 

Parkeren kun je gratis op parkeerterrein, Oosterstrand.

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×