Spoorwegmuseum voor jong en oud!!!

Het leukste uitje voor jong en uit begint bij Spoorwegmuseum in Utrecht.

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!

In de begintijd van de spoorwegen in Nederland reden treinen op 'breedspoor'. In het Spoorwegmuseum ligt nog een klein stukje breedspoor. De Arend rijdt ritjes over dit breedspoor.

Onder andere is de replica van de Arend ook onder Stoom te zien in aangegeven data.

Arend onder Stoom

De Arend is een replica van de allereerste stoomlocomotief van Nederland. Het is de enige stoomlocomotief van het museum die nog rijdt! Dat doen we dan ook één weekend per maand. Bijzonder is dat de locomotief een andere spoorbreedte heeft dan we nu gewend zijn. Daarom ligt er op het museumterrein nog een klein stukje breedspoor. Uniek in Nederland.

Het is altijd een fascinerend gezicht om een stoomtrein te zien rijden. Zo’n puffende en sissende machine, toonbeeld van technologische vooruitgang in de 19e eeuw. Van mei tot en met oktober rijdt het pronkstuk van het Spoorwegmuseum, de Arend, ritjes over het museumterrein. Kom vooral kijken en snuif de geur op van stoom en kolen!

Data 2023*:
15 & 16 april
13 & 14 mei
17 & 18 juni
15 & 16 juli
19 & 20 augustus
16 & 17 september
7 & 8 oktober

Meer info

Als u ochtend vertrek, dan ben u weer avonds bij Uw vakantiehuisje met mooie herrieneringen aan deze fantastische uitje.

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×