Op de fiets naar Sloten

Maak vanuit je Aqua-State vakantiewoning een fietstocht naar het historische Sloten.

Je start bij de Beachclub en fiets langs het strand en aan het eind ga je linksaf naar de Plattedijk. Volg de Plattedijk waarbij je langs de kleinste Joodse begraafplaats van Nederland komt. Bij de eerste kruising ga je naar de Leijen richting Nijemirdum. Bij de vogelhut Sonderlerleien moet je echt even stoppen. Spot vanuit de vogelhut over het meer naar bijzondere watervogels.

Vervolg je tocht en sla bij de kruising af linksaf, Heaburen naar Nijemirdum. Je komt langs camping De Groninger en het eikenbos de Riedpollen. In Nijemirdum ga je rechtsaf naar Sondel en daarna richting Wijckel. Heel bijzonder is de Vaste Burchtkerk van Wijckel. De toren dateert uit de 15e eeuw en de herbouw van het schip was in 1641. Bijzonder is de marmeren graftombe van Menno van Coehoorn.

Theetuin Wijckel

Tegenover de kerk ligt de prachtige Theetuin Wijckel. Daar moet je echt een van de vele theesoorten en zeker het heerlijk zelfgemaakte gebak proeven. Maar je kunt ook met een groep genieten van een bijzondere High tea. Geserveerd door de vriendelijke gastvrouw zelf. Een aanrader! Vanaf de Theetuin fiets je richting Sloten.

Museum Sloten

Sloten is de kleinste stad van de Friese Elfsteden. Parkeer je fiets bij restaurant de Mallemolen en verken het prachtige stadje met zijn oude monumentale panden. Het hele stadje is monument. Een bezoekaan het historisch museum Sloten is ook zeker de moeite waard.

De Mallemok in Sloten

Een lunch of diner bij de Mallemok is een echte aanrader met heerlijke streekgerechten. Voor de kinderen is er naast het restaurant een speeltuintje.

Nadat je voldoende cultuur hebt gesnoven en met een tevreden buik fiets je richting Joure.

Stop buiten Sloten even bij de koelkast en koop een doosje scharreleieren, kakelvers van de boer voor een lekker ontbijtje in je vakantiewoning.

Fietspontje Oerset over de Rijnsloot

Je fiets naar Tjerkgaast en komt dan bij Spannenburg. Ga hier rechtsaf, langs het Prinses Margrietkanaal naar het fietspontje Oerset over de Rijnsloot. De Oerset zet je voor 1,00pp over naar de Brekkenpolder door de polder fiets terug naar je vakantiewoning in Lemmer. Je zult zeker met voldoening terugkijken op deze prachtige fietstocht. [Deze fietstocht is ongeveer 30km. lang] 

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×