Op de fiets naar het Tjeukemeer

Vanuit Lemmer fiets je langs McDonalds over de Westeind richting Oosterzee Buren. En daarna naar Oosterzee. In Oosterzee kom je langs boerenkaasmakerij Gerbrig. Hier maken ze de unieke Friese Camembert maar ook andere speciale kazen en scharreleieren zijn in boerderijwinkel Gerbrig te koop.

Ga in Oosterzee rechtsaf naar de  Landsmanweg. En via de Middenweg naar de Koopmanweg. Dan kom je uit in Delfstrahuizen. Dit is een leuke plek om even te pauzeren op de mooie terrassen aan het water.

In Delfstrahuizen ga je linksaf het Kettingpad op en bij de kruising de Westerse Dijk op. Aan het einde linksaf richting Delfstrahuizen. In Echternebrug neem je het fietspad richting het Tjeukemeer en dan over het L.V Hamelpad fiets je over het schelpenpad langs het Tjeukermeer. Er staan vele bankjes om even te pauzeren en te genieten van de vele watervogels.

 

Restaurant De Fuke

Maak een stop bij het gemaal Echten met daarin Kunstgalerie het Gemaal. Je kunt langs het Gemaal even linksaf naar Echten fietsen hier staat restaurant De Fuke met een groot buitenterras en waar ook je een 'Picknick to  go' of lunchbox kunt meenemen. Fiets terug naar het Gemaal en vandaar richting Oosterzee. 

In Oosterzee Buren over de snelweg richting Follega en voor Follega linksaf naar Easterga en zo kom je na een mooie fietstocht langs het Tjeukemeer voldaan terug bij je vakantiewoning.

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×