Mindervaliden en rolstoelgebruikers

De natuur is er voor iedereen. Helaas is de natuur voor mensen met een functiebeperking of een beperkt uithoudingsvermogen vaak moeilijker toegankelijk. Daarom heeft It Fryske Gea op verschillende plekken voorzieningen aangebracht. Zo kan iedereen genieten van de prachtige en gevarieerde natuur in Friesland. Ben jij ook benieuwd waar je drempelvrij op pad kan in de natuurgebieden Friesland?

Nationaal Park De Alde Feanen Eernewoude

Het gehele bezoekerscentrum is goed toegankelijk voor een rolstoeler. Vanuit ‘Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen‘ kun je over het fietspad langs de Lytse Mear naar de Jan Durkspolder. Al rollend een bezoek brengen aan de vogelhut is geen enkel probleem. De vogelhut is ingericht met een verhoging, zodat je vanuit de rolstoel in alle rust vogels kan observeren. Daarnaast is in educatiebos ‘It Pettebosk’ een verharde route aangelegd voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Je bereikt deze route door de auto te parkeren bij recreatieterrein ‘It Wiid’ aan de Koaidyk. In het park vaart de Blaustirns, een excursieboot die op zonne-energie werkt. Deze stille boot is erg geschikt wanneer je gebonden bent aan een rolstoel en eropuit wilt in de natuur. Beleef als rolstoelgebruiker of mindervalide de natuur vanaf het water.

Slottuin Rysterbosk Rijs

In het Rijsterbos bij Rijs ligt de prachtige Slottuin Rysterbosk. Deze slottuin is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers door de brede, verharde paden. Om de slottuin te bezoeken parkeer je aan de noordzijde van het Rysterbosk. Er stopt ook een bus naast de slottuin.

Liever winkelen?

Batavia Stad Fashion Outlet is gevestigd in Lelystad op slechts 30 minuten van Lemmer telt het inmiddels 150 winkels van internationale modemerken. U vindt hier ruim 250 modemerken, van Scotch & Soda tot Hugo Boss, van Nike tot Michael Kors, van Fred de la Bretoniere tot Armani en van Le Creuset tot Tommy Hilfiger, altijd met 30-70% korting. Bataviastad heeft ruime parkeergelegenheden en is rolstoelvriendelijk.

Kijk op www.natuurzonderdrempels.nl voor meer drempelvrije voorzieningen in de natuurgebieden van Friesland.

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×