Lemmer de brug naar Gaasterland!

Vanuit Lemmer ga je met je auto, fiets, of wandel je door het meest unieke landschap van Gaasterland. Stranden, bossen, meren en heel veel karakteristieke steden en dorpen. 

Opvallend van Gaasterland is het golvende landschap. In Gaasterland vind je hooggelegen stuwwallen en vlak daarbij liggen laaggelegen meren. Die hoogteverschillen zijn grotendeels ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Die ijstijd, het Saalien, begint zo ongeveer 370.000 jaar geleden. In die periode wordt de aarde kouder. Door de kou worden de ijsgletschers in Skandinavië steeds groter en stromen vanaf de bergen naar Friesland. De gletsjers worden zo groot dat het noorden van Nederland onder het ijs komt te liggen.

Het zware ijs, vaak honderden meters hoog, schraapt geulen uit en duwt aan beide kanten van zo’n ijstong de grond omhoog, dat zijn de stuwwallen. In Zuidwest Friesland kun je zo’n geul nog mooi zien. Daar liggen nu de meren: Heegermeer, Fluessen en de Morra. Met aan beide kanten de stuwwallen. Ze zijn ook nog heel goed zichtbaar in de dorpen Bakhuizen en Koudum. Aan de IJsselmeerkust vind je deze  fraaie hoge kliffen. 

In de wanden van de kliffen is het keileem nog te herkennen. In de gaten van de klifwanden broeden oeverzwaluwen. Geniet op een bankje bij de kliffen van de schitterende vergezichten en prachtige luchten. 

https://www.waterlandvanfriesland.nl/nl/plan-je-bezoek/evenementenkalender

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×