Friesland ademt cultuur!

Friesland was niet voor niets Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Met een eigen taal, vele musea, galerieën en bijzondere tradities zoals de Elfstedentocht. We kunnen wel zeggen dat Friesland een top of mind bestemming is als je van kunst en cultuur houdt.

Jopie Huisman Museum in Workum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Het is bijzonder dat de veelal realistische werken van meet af aan niet alleen traditionele kunstliefhebbers trekken, maar ook een groot, breed publiek dat geraakt wordt door de filosofische kracht van het werk. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in het veelzijdige oeuvre. Sinds de oprichting heeft het museum meer dan 2 miljoen! bezoekers mogen verwelkomen.

Fries Scheepvaart Museum Sneek

Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum. Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 21ste eeuw. Met scheepsmodellen en schilderijen vertellen we de verhalen van de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes), de visserij op de Zuiderzee en de beurtvaart. Ook de zeilsport komt ruimschoots aan bod, niet alleen met modellen van oude zeiljachten, maar ook van zeilboten die nu nog meedoen aan bijvoorbeeld de Sneekweek. In de winterafdeling gaat het over vervoer over bevroren water. 

De grootste zaal is ingericht voor kinderen. In het kindermuseum ervaren kinderen op speelse en eigentijdse wijze de geschiedenis van de scheepvaart.

 

Museum Hindeloopen

Museum Hindeloopen is dé plek om uw ontdekkingsreis door Hindeloopen te beginnen. Hier ontdekt je de unieke geschiedenis van deze handelsstad.

Reis mee met een Hindelooper schip naar Sint-Petersburg, bewonder de bonte klederdracht van dichtbij en stap in een Hindelooper huis met kleurig beschilderde meubels. Deze schilderstijl met specifieke patronen van krullen, bloemen en bladeren is tot op de dag van vandaag hét visitekaartje van de stad.

Museum Sloten

Midden in Sloten staat een betoverend museum: Museum Sloten. Sloten is het kleinste stadje van de Friese Elfsteden. Het museum is gehuisvest in het voormalige stadhuis van Sloten, gebouwd in 1759-1761. Het biedt een verrassende kijk op de stadsgeschiedenis van Sloten. Op de museumzolder vindt u Laterna Magica: de mooiste collectie toverlantaarns die Nederland rijk is. In de voormalige Secretarie organiseert het museum tijdelijke exposities. Kinderen kunnen een spannende speurtocht door het museum maken of met een echte balansweegschaal aan de slag.

Kijk voor alle musea op: https://www.eropuitinfriesland.nl/nl/zoeken?query=museum&type=location

 

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×