Elfstedenwandeltocht

Een 207 kilometer lange tocht die de wandelaars in 5 dagen door de historische Friese 11 steden leidt. De 11-Stedenwandeltocht wordt traditioneel in de week van Hemelvaartsdag georganiseerd, van 16 t/m 20 mei 2023.

Een 207 kilometer lange tocht die de wandelaars in 5 dagen door de historische Friese 11 steden leidt. De 11-Stedenwandeltocht wordt traditioneel in de week van Hemelvaartsdag georganiseerd, van 16 t/m 20 mei 2023. Dit is dé manier om Fryslân te ontdekken. Vijf dagen lang kunt u genieten van het vele moois dat Fryslân te bieden heeft. De prachtige vergezichten met weidse velden, grazende koeien en de majestueuze Friese paarden zijn typisch voor deze regio. In de gezellige binnensteden en pittoreske dorpen die u passeert, kunt u even rusten en genieten van een versnapering. In 2023 wordt het 75-jarig jubileum op grandioze manier gevierd met allemaal feestelijkheden.

De 11-Stedenwandeltocht is een van de drie traditionele 11-Stedentochten. De andere tochten zijn de Elfstedentocht op de schaats en  de Fietselfstedentocht. Deze laatste wordt ieder jaar verreden. De schaatstocht alleen wanneer er voldoende ijs op de Friese boezem ligt. De tochten zijn legendarisch. Volgens veel mensen die alledrie hebben afgelegd, is de wandeltocht de zwaarste. Volgens veel wandelaars is de 11-Stedenwandeltocht ook zwaarder dan de Nijmeegse 4-Daagse. Het behalen van het 11-Stedenwandelkruisje is daarom iets wat op iedere ‘bucket list’ hoort. De tocht is een leuke uitdaging voor een geoefende wandelaar. Degene die de tocht volbrengt, is het 11-Stedenkruisje en een onvergetelijke herinnering rijker.

Meer info hier:

Aqua State vakantiewoningen
Aqua-State vakantiewoningen

Brekkenweg 10
8531 PM Lemmer

Bel: 06-28470224
Stuur een email

Abonneer op onze nieuwsbrief
Het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en last minutes.
© Aqua-State Vakantiewoningen. Realisatie: Internet360.nl
×