Sloep huren Friesland

Als het dan mooi weer is in Nederland, dan willen we er ook meteen optimaal van genieten. Lekker een dagje op het water doorbrengen met je gezin of vrienden. Korte broek aan, zonnebrand op je gezicht en een tas met lekkere hapjes en drankjes. Het team van Aqua-State staat om 9 uur paraat om de sloep aan je over te dragen. Een leuke route om mee te beginnen is naar Sloten varen. Onder de molen kun je aanleggen en even een terrasje pakken. Wie doet het bruggengeld in het klompje. Bekijk onze sloepen en kom een dagje varen.

Een dagje varen is voor iedereen! Beginners en gevorderde schippers zijn allemaal welkom. Er zijn sloepen vanaf 5 tot 8,5 meter. Dus voor elk gezelschap een passende sloep. Een vaarbewijs is niet nodig. Ben je onervaren ook dan kun je een een dagje komen varen. Vraag dan gewoon om een wat uitgebreidere uitleg en een passende route. Wij garanderen dat u een leuke dag zult hebben.

Ook kinderen vinden het heerlijk om te varen. Vaar je langs een brug dan moet er een paar euro in het klompje van de brugwachter. Maar natuurlijk willen de kinderen zelf ook een stukje varen. Dus weg met die mobieltjes.

Uw hond mag mee op de sloep. Bij erg warm weer adviseren wij u dit echter niet te doen. Het is voor de honden dan niet aangenaam.

Leuke tips!

  • Vaar van Lemmer naar Sloten en dan naar Balk. Aanmeren bij Badmeester Keimpe en daar is een heerlijk groot terras voor een hapje, drankje. De kinderen kunnen er zwemmen en spelen in de speeltuin.
  • Voor de beginners is het rondje Sloten ideaal. Vaar van Lemmer naar Sloten en leg de boot neer onder de molen. Maak dan een rondje door het pitoreske Sloten, een rondje om de molen en er zijn meerdere heerlijke terras met een heerlijk hapje en drankje.
  • Op een echte warme zomers dag is het leuk om van Lemmer naar het Tjeukermeer te varen. Daar is een eiland waar je heerlijk kunt zwemmen omdat het er redelijk ondiep is. Daarna doorvaren naar Echtererbrug en Langweer. Top dagje.

Dagtocht voor beginners;

  • Vaar van Lemmer naar Sloten via de Lange Sleat, even afmeren in Sloten (voor de molen links in het haventje).
  • Dan een gezellig rondje Sloten lopen met een terrasje, ijsje wat je maar wilt.
  • Daarna vaar je op je gemak dezelfde weg weer terug varen.
  • Ben je dan veel te vroeg terug? Vaar dan nog even richting het centrum van Lemmer. Keer bij de eerste brug in het dorp weer om. Het dorp is vaak erg druk.
  • Nog even een terrasje? Vaar de Zijlroede over en ga bij Tacozijl op het terrasje wat drinken. Daar is dan ook meteen het tankstation zodat u de boot kunt aftanken.

Dagtocht van 5 a 6 uur.