Van oorsprong is Woudsend een dorpje in Friesland waar traditionele handel, scheepsbouw en binnenvisserij bedreven werd. Tegenwoordig is Woudsend een watersportdorp bij uitstek!

 

Woudsend ligt centraal tussen de Friese meren het Heegermeer aan de ene kant en het Slotermeer aan de andere kant. De charme van vroeger is in het dorp bewaard gebleven, u kunt hier de houtmolen bezoeken en heerlijk slenteren door de gezellige pittoreske straatjes met kleine winkeltjes. Daarna kunt u lekker genieten van de heerlijke restaurantjes of op het terras met uitzicht op de doorvaarroute en de brug.

 

U kunt hier uw eigen boot meenemen of een boot huren. Een vaarbewijs is hiervoor niet nodig. Naast het beoefenen van alle type watersporten kunt u in het aantrekkelijke landschap met ongerepte natuur heerlijke fietstochten maken. In de buurt zijn verschillende kleine zandstrandjes te bezoeken. De vakantievilla’s liggen 1,5 km van het dorp allen direct aan het water met eigen aanleg stijger.

Watersportdorp bij uitstek

Met de Friese meren binnen handbereik is Woudsend een watersportdorp bij uitstek. In dit pittoreske vakantiedorp kunt u genieten van watersport, rust en vrijheid. Heeft u al een bootje gehuurd?

Verse vis en pittoreske straatjes

Vis eten in Friesland is een must! Midden in het dorp vindt u diverse restaurantjes en terrassen, waaronder een goed visrestaurant. Verder kunt u heerlijk slenteren door de pittoreske straatjes met kleine winkeltjes. 

Fietsen en ontdekken

Geniet van de prachtige Friese natuur. U kunt een fiets huren en krijgt een mooie fietsroute mee. In Woudsend vindt u tevens de Friese houtzaagmolen uit 1719. Deze molen heeft een interessante geschiedenis en is zeker het bezoeken waard. 

HUISJES IN DE OMGEVING WOUDSEND

Geen Activiteiten gevonden.
Bekijk alle vakantiehuizen Alle vakantiehuizen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.