Oudemirdum is gelegen in het natuurgebied “Gaasterland” van oorsprong een agrarisch dorp en heeft een prachtige ligging midden in het glooiende landschap, ooit ontstaan door landijs.

 

Een pittoresk dorp met een Brink als dorpskerk met gezellige terrasjes in de oude Friese sfeer. Gaasterland wordt gekenmerkt door de vele weilanden en akkers afgewisseld met veel bos. Een walhalla voor de natuurliefhebber. Het bos fungeert als broedgebied voor vele vogelsoorten, bovendien vinden we er ook eekhoorns, hazen en reeën.

 

De Gaasterlandse bossen staan ook bekend om het natuurlijke leefgebied van de das. Het IJsselmeer is gelegen op ongeveer 1,5 km afstand, alwaar zich vroeger kliffen hebben gevormd. Men kan hier vandaag de dag, zwemmen, surfen en kite-surfen. Een heerlijk strand met als voordeel dat het lang ondiep is. Een vakantie in het Fonteinbos in Gaasterland staat garant voor afwisseling! Ga op pad verken het weidse landschap, de meren, de kust, de bossen en de heuvels. Het totale gebied is bijzonder geschikt om met de fiets, wandelend, per boot of per paard te verkennen. Ook aan bezienswaardigheden, attracties en evenementen ontbreekt het aan niets! Voor kids is er een paar minuten van de vakantiehuizen een leuk speelpark. Bekijk ook de video.

Fietsen en Wandelen

Gaasterland is een regio in Zuid-Friesland tussen Lemmer en Stavoren en heeft frisse lucht, bossen, weiden en veel recreatiewater. U kunt heerlijk wandelen en fietsen in het Rijster en Beemsterbos. 

Wind- en kitesurfen

Bij Mirns (vlakbij) kan op het IJsselmeer heerlijk gewind- en kitesurft worden. Ideaal voor liefhebbers, maar ook leuk om naar te kijken! Bij de Hege Gerzen (op slechts 2 km afstand) kunt u genieten van een dagje strand.

Uniek natuurgebied

Gaasterland is het buitenbeentje in Friesland. Het landschap van Gaasterland is glooiend, iets wat je in Friesland weinig ziet. Er leven hier vele dieren nog in het wild een zeer bijzondere ervaring.

Huisjes in de omgeving Gaasterland

Bekijk alle vakantiehuizen Alle vakantiehuizen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.