Genieten van de Spaanse zon.

Friesland is mooi maar de Spaanse zon is ook wel eens lekker....

Dit pareltje aan de Costa Blanca is een echte aanrader. Wist u dat de Costa Blanca gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar heeft? Ongeveer een kwartier rijden van Benidorm of Altea, 5 minuten van La Nucia en een half uur van Calpe, ligt het Spaanse dorpje Polop.

Polop ligt iets landinwaarts op een heuvel, van oorsprong een agrarisch karakter waardoor je hier nog steeds omringd wordt door plantages waarop citroenen, mandarijnen en sinaasappelen, olijven en amandelen groeien. Het heeft een rijke historie. Het kasteel aan de top van de heuvel is vele eeuwen oud en heeft meerdere overheersers gekend. Waaronder Arabieren zoals Sheikh Abderrahman Alastami Mahomet. Hij heerste tot 1928 over dit dorp. De huidige vorm kreeg het dorpje na het aanleggen van het irrigatiekanaal in 1666. Dit kanaal, de Seguia Mare, ligt tussen Polop en Benidorm.  Het doel was de drinkwatervoorziening en de irrigatie van de plantages te verbeteren.

Dit gebied heeft een heel zacht klimaat. Geen overdreven hete zomers of koude winters. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. De natste maand is oktober met een gemiddelde neerslag van 79 mm. Aan de rand van het historische dorp Polop, ligt tegen de heuvels een fraaie moderne Villawijk met voor u Casa Capri. Wil je meer weten? Bekijk dan dit vakantiehuis.