Vaarroute: Rondje Aqua-State

31 december 2019

Met trots presenteren wij onze eigen vaarroute: Rondje Aqua-State. Vanaf àl onze vakantiewoningen aan het water kan je het rondje starten en genieten van het mooie Zuid-Friesland. Vaar de route met jullie eigen of een gehuurde boot. Zonder deze unieke ervaring is jullie Aqua-State vakantie naar Fryslan zeker niet compleet.  

 

Je kunt het rondje beginnen vanaf al onze vakantiewoningen aan het water. 

35,5 km - 5,5 uur varen - gebaseerd op 7 km/uur 

 

Lemmer/ Brekken

Vertrek vanaf jouw vakantiewoning en vaar via het Streamkanaal naar het langgerekte meer De Groote Brekken. Het meer heeft deze naam gekregen omdat er vroeger nog een kleiner meer was, de Kleine Brekken. Dit kleinere meer is ingepolderd. 

Vaar het hele meer over en geniet van het weidse uitzicht. Aan de overkant ligt de ingang van het Prinses Margrietkanaal. Dit kanaal gaat vanzelf over in het kleine Idskenhuistermeer. Hier begint het rondje wanneer je een vakantiewoning in Idskenhuizen hebt geboekt. 

 

Idskenhuizen 

Vanaf het Idskenhuistermeer vaar je door in de richting van het het Koevordermeer. Het Prinses Margrietkanaal loopt recht door dit meer heen, je kunt dit blijven volgen. Iets nadat het meer is afgelopen sla je linksaf naar het Johan Frisokanaal. Blijf dit kanaal rechtdoor volgen totdat je uitkomt op het Heegermeer. Hier kan je vertrekken wanneer je een vakantiewoning in Indijk hebt geboekt. 

 

Indijk 

Als je in Indijk bent begonnen vaar je een stukje terug naar de oostelijke kant van het Heegermeer.  Bij het dorp Heeg-Balk kan je  het kanaal in richting Woudsend. Je vaart recht door het dorp Woudsend via de Le. Even aanmeren voor een kopje koffie of een lunch, is hier zeker de moeite waard. 

 

Blijf de Le volgen, dan kom je vanzelf uit op het Slotermeer. Ook dit meer steek je over, dan kom je uit bij het kanaal het Slotergat. Je vaart dan vanzelf tegen de vestingstad Sloten aan. Deze kleinste stad van de elf steden is omringd door een prachtige gracht waar vanaf je de vestiging van buiten kunt bewonderen. 

 

Je komt vanzelf weer op de Le terecht, die je mag volgen totdat je op een kleine plas terecht komt. Hier sla je linksaf in de Lange Sleat op. Deze vaart eindigt in de Groote Brekken. Jullie rondje is compleet!​​​​​Aqua-State-Rondje .png


BLOG BERICHTEN

Kom zomeren in Friesland!

5 februari 2020

5 redenen waarom je een Aqua-State vakantie moet boeken voor de warme maanden.

Lees meer

Vaarroute: Rondje Aqua-State

31 december 2019

Met trots presenteren wij onze eigen vaarroute: Rondje Aqua-State. Vanaf àl onze vakantiewoningen aan het water kan je het rondje starten en genieten van het mooie Zuid-Friesland. Vaar de route met jullie eigen of een gehuurde boot. Zonder deze unieke ervaring is jullie Aqua-State vakantie naar Fryslan zeker niet compleet.  

Lees meer

Musea in Fryslân

19 november 2019

In de winter is Friesland misschien niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, maar toch is onze prachtige provincie zeker een bezoekje waard! Friesland heeft een groot aanbod aan musea waar je uren doorheen kan slenteren op de koude dagen.

Lees meer

Dickens Festival Lemmer

8 november 2019

Het Lemster Dickens Festijn 2019 is één groot levend theaterstuk, waarin de inwoners van het Lemster Dickens dorp dit jaar volledig ‘op stoom’ zijn geraakt! De straten van het oude centrum fungeren als podium voor dit indrukwekkende spektakel.

Lees meer

Sup-erleuk: suppen op de Friese wateren

28 augustus 2019

Dat Friesland prachtig is vanaf het water weten we allemaal. Zo kun je de natuur gemakkelijk verkennen met een rondvaartboot, sloep, zeilboot of kano. Zin in eens iets anders dan anders? Stap op een supboard!

Lees meer

Boek nu je strandvakantie in Lemmer

24 juli 2019

Vergeet Ibiza! In Lemmer moet je zijn voor een zinderende zomer aan het strand. Zand onder je voeten, het verfrissende water van het IJsselmeer en zelfs een beachclub dichtbij… Lemmer heeft het allemaal.

Lees meer

Ontstressen in Friesland: boek een jacuzzi

12 juli 2019

De rust, de natuur, het kabbelende water… wedden dat er nog nooit iemand gestrest is thuisgekomen van een vakantie in Friesland? Toch hebben we bij Aqua-State een manier gevonden waardoor je nóg beter kunt ontspannen tijdens je verblijf in één van onze vakantiewoningen. Boek een jacuzzi!

Lees meer

De leukste Friese activiteiten en bezienswaardigheden

13 februari 2019

Vakantie geboekt in één van onze vakantiehuizen aan het water in Friesland? Heerlijk! Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen en ondernemen in Friesland? Wij hebben de leukste Friese activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet!

Lees meer

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.