Ontdek Lemmer

Helemaal ontspannen na een dagje aan het Friese strand? Of een dagje varen over de Friese meren? Vergeet dan zeker niet om ook het levendige centrum van Lemmer te ontdekken. Lemmer heeft een prachtig historisch centrum en wordt niet voor niets één van de mooiste dorpen van Friesland genoemd.

In het centrum, met zijn vele souvenir- en mode winkeltjes en waarvan de meesten ook op zondag geopend zijn is het goed toeven. Het is genieten op een van de vele terrassen en restaurants met een hapje of drankje.

Bekijk vanaf je terrasje de boten die dwars door Lemmer langs je heen varen. Slenterend door historische straatjes wandel je naar de Zeedijk en vervolgens wandel je verder naar de Schans. Neem de tijd om goed om je heen te kijken op de Schans, die werd aangelegd als zeewering en verdedigingswerk. Je vindt hier namelijk bijzondere historische huizen met verrassend mooie gevels. Vervolgens loop je verder door smalle, historische straatjes zoals van Oudesluis naar de Lemstersluis. Deze sluis uit 1888 was een zeesluis tot de aanleg van de Afsluitdijk. Geniet van de drukte in en om de sluis van de boten die van en naar het IJsselmeer varen. Aan de rand van het IJsselmeer kun je een kijkje nemen bij de in oude glorie herstelde vuurtoren van Lemmer.

Boek je vakantiewoning