Met de sloep naar Sloten

Sloten, Friesland, gelegen in het licht glooiende Gaasterland is de kleinste  stad van de Friese Elfsteden en is het levende bewijs dat een stad niet groot hoeft te zijn om over een variëteit aan historische gebouwen te beschikken. Sloten, waar oude tradities herleven en het Skûtsjesilen hand in hand gaat met de Elfstedentocht. In Sloten kom je het gehele jaar ogen tekort.

Vaar van Lemmer naar Sloten

Je vaart vanuit Lemmer naar de Brekken en steekt het meer over richting de Lange Sleat. Aan het einde van de Lange Sleat sla je rechtsaf De Le in. Aan het einde van De Le vaar zie je links de passantenhaven. Hier kun je gratis aanleggen tegenover De Mallemok.  Maak een wandeling door dit monumentale stadje en geniet de schitterde monumenten.

Restaurant De Mallemok

Een bezoek aan het prachtige restaurant De Mallemok met zijn grote buitentuin mag je daarbij zeker niet overslaan. Je geniet van een wisselende kaart met traditionele en internationale gerechten. De Mallemok beschikt over een eigen rokerij en worstmakerij en bijzonder is de Amerikaanse Tube Smoker.

Terug vaar je door de Waldsleat en over het Brandsmeer via de Hjerrinsleat over De Brekken terug naar Lemmer. 

Lemmer- Sloten-Lemmer, een prachtige dagtocht met je sloep!

boek je sloep