Met de sloep naar Balk

Balk is van oudsher een belangrijke plaats van een bijzonder deel van Friesland. Het grenst aan de bossen van Gaasterland en via De Luts, die door het centrum van het dorp loopt, heeft het een directe verbinding met het Slotermeer. Aan de hoofdstraat zitten verschillende restaurants en cafés met terrassen, leuke winkels en de VVV.

Lemmer - Balk

Je vaart vanuit Lemmer naar de Brekken en steekt het meer over richting de Lange Sleat. Aan het einde van de Lange Sleat sla je rechtsaf De Le in. Je vaart door Sloten onder de brug naar het Slotermeer op het Slotermeer sla je linksaf naar het Badmeester Keimpe paviljoen.

Badmeester Keimpe Restaurant paviljoen

Relaxen tijdens een lazy Sunday afternoon, dansen op het terras met live muziek. Met een heerlijke Cava loungen op het terras of in de winter genieten van Gluhwein bij het vuur. Laat je verwelkomen door de geur van de paling en geniet van de uiteenlopende gerechten van een keuken vol inspiratie en de perfecte bediening. Dit alles met een schitterend uitzicht over het Slotermeer.

Balk - Lemmer

Terug vaar je door door Sloten en sla je linksaf naar de Waldsleat en over het Brandsmeer via de Hjerrinsleat naar De Brekken en over het meer terug naar Lemmer.

Lemmer, Balk, Lemmer voor een heerlijke dagtocht met je sloep. 

boek je sloep