FRIES SCHEEPVAART MUSEUM

Ontdek de geschiedenis van de Friese scheepvaart in Sneek

Sneek ligt in het hart van het Friese merengebied. Logisch dat het museum van de stad Sneek gaat over de geschiedenis van de Friese scheepvaart. Hier worden de verhalen verteld van de binnenvaart met skûtsjes en tjalken. De Friese zeevaart en de visserij, maar ook de pleziervaart en de zeilsport komt ruimschoots aan bod. De historie van Sneek met de bekende Waterpoort mag niet ontbreken. Met de gratis audiotour spreken de verhalen nog meer tot de verbeelding.

Leuk voor gezinnen

Ook gezinnen met kinderen kunnen bij het Fries Scheepvaart Museum hun hart ophalen. De grootste zaal van het museum is namelijk speciaal gereserveerd voor kinderen. In dit interactieve kindermuseum kun je spelen in een zeilschouw, een echt vlot bouwen, de werking van katrollen ontdekken en digitale games doen. Er zijn ook een aantal actieve gezinsroutes door het museum: de speurtocht voor piraten en zeemeerminnen bijvoorbeeld. Of kies voor de stickertour of de Vikingroute met vragen en opdrachten voor verschillende leeftijden.

Tot en met 5 september 2021: Bloed, Zweet en Walvistraan

Nu vinden we het gruwelijk, maar vlak na de Tweede Wereldoorlog was de Nederlandse walvisvaart de trots van de wederopbouw. Het imago van walvisvaarders veranderde in korte tijd van helden in moordenaars. Tot en met 5 september 2021 is  ‘Bloed, Zweet en Walvistraan’ te zien in het Fries Scheepvaart Museum, over de walvisvaart vanaf de 17e eeuw tot nu. Een tentoonstelling die alle zintuigen prikkelt en je aan het denken zet.

Boek je vakantiewoning